Kausi on ohi! Yhteenveto naisten Ykköspesiksen kaudesta 2017

Kausi on ohi! Yhteenveto naisten Ykköspesiksen kaudesta 2017

Naisten Ykköspesiksen kausi on saatu päätökseen. Sijoitus roihulaisilla oli yhdeksäs ja 22:sta sarjapelistä pistesaldona 26 pistettä. Yhteenvetona joukkueen lopullisen pelinjohdon, maaliskuussa mukaan tulleen Jussi Haapalan ja kesäkuussa saapuneen Ville Alosen kommentit kaudesta, sekä kapteeniston sana.

Jussi Haapala
Joukkueen peli-ilmeeseen, yrittelijäisyyteen ja joukkuehenkeen voi olla tyytyväinen. Onnistuimme ja epäonnistuimme yhdessä. Nuoren joukkueen kokemattomuus kuitenkin näkyi pelissämme. Tasaisuutta puuttuin niin pelien, kuin jaksojen ja vuoroparienkin välillä.
Ulkopeli kehittyi kokonaisuudessaan kauden aikana, suoritusvarmuus ja pelirohkeus kasvoivat. Joukkeen harjoitusaktiivisuus kauden aikana on ollut ihailtavaa. Yhteinen valmistautuminen jäi kuitenkin niin lyhyeksi, ettei kaikkea ehtinyt harjoitella toiveiden mukaisesti.
Sarja oli lähes kuvitellunlainen. Erityisesti sarjan keskivaiheille sijoittuneet joukkueet olivat hyvin tasaisia. Pori oli odotuksia parempi, Jalasjärvi ja Mynämäki puolestaan odotettua heikompia. Tasapelijaksot Hyvinkäätä ja Jalasjärveä vastaan jäivät harmittamaan, jaksovoitot heistä olisivat maistuneet, mutta se jäi pienestä kiinni.
Kaiken kaikkiaan on ollut mukavaa olla osana joukkuetta, jonka pelaajien kanssa on helppo toimia yhteistyössä ja vuorovaikutus on molemminpuolesta.

Ville Alonen
Joukkue on ollut sitkeä, myös vaikeina hetkinä pelasimme joukkueena ja yleisilme säilyi hyvänä. Pelaaminen saatiin pyörimään yleensä ihan hyvin. Tilanteet saatiin sisäpelissä oikeille pelaajille, mutta jäi tunne, että olimme usealla osa-alueella hiukan jäljessä vastustajia. Harjoittelu sujui aktiivisesti, joka puolestaan näkyi ulkopelin kehittymisenä.
Naisten Ykköspesis sarjana oli yllättävän tasainen tällä kaudella. Jokaista joukkuetta vastaan täytyi asennoitua kunnolla. Kuitenkin jokaiseen peliin pystyi lähteä tavoittelemaan pisteitä.
Haasteita kauteen toivat loukkaantumiset ja pelinjohdon vaihtuminen. Joukkueeseen oli mielenkiintoista tulla mukaan, sillä suurin osa pelaajista oli tuttuja entuudestaan. Osaa pelaajista olen valmentanut jo juniori-iässä. Joukkueen mukana on ollut kivaa ja olen kuullut paljon hauskoja ennenkuulumattomia vitsejä.

Kapteenisto
Sarja oli todella tasainen, mikä näkyi myös sarjataulukossa. Yhteenkään peliin emme voineet lähteä takki auki, eikä minkään pelin voittaminen ollut mahdoton ajatus.
Alkukausi sujui odotusten mukaisesti. Onnistuimme saalistamaan pisteitä lähes jokaisesta ottelusta ja itsevarmuus oli kutakuinkin kohdillaan. Vähän ennen juhannusta peliotteet alkoivat ailahdella. Heinäkuussa emme onnistuneet saamaan riittävästi pisteitä, mikä vaikutti sarjasijoitukseen.
Keväällä ennen kauden alkua asettamamme tavoite jäi saavuttamatta. Yhtenä syynä tähän on varmastikin joukkueen kokemattomuus Ykköspesistasolla, mikä näkyi esimerkiksi suurina tason vaihteluina pelistä toiseen ja jopa yksittäisen pelin aikana. Parhaimmillaan pystyimme haastamaan sarjakärkeä, mutta toisinaan helpot palot jäivät ottamatta.
Sisäpelin kehittämisen merkitys korostuu tulevalla kaudella. Suoritusvarmuudessa ja päättäväisyydessä täytyy parantaa, mikäli haluamme
pelata kärkisijoituksista. Lisäksi omien epäonnistumisten sietäminen ja niistä yli pääseminen pelin aikana on yksi tärkeä kehittämisen kohde jatkossa.
Kaudesta löytyi myös paljon hyvää ja erityisesti hyvä joukkuehenki näkyi myös katsomoon. Vaikka joukkue muuttui rungoltaan viime kaudesta, yhteinen sävel joukkueen pelaajien kesken löytyi nopeasti. Talven omatoimiharjoitukset pakottivat pelaajia ottamaan vastuuta normaalia enemmän sekä yksilö että joukkue tasolla. Riina Ilmolan psyykkisessä valmennuksessa opimme olemaan avoimempia ja keskustelemaan vaikeistakin asioista yhdessä. Jokainen kehittyi hyväksymään joukkuekavereissa erilaiset piirteet ja ajattelutavat.
Kapteenistona olemme erittäin tyytyväisiä b-ikäisten pelaajiemme esiintymiseen Ykköspesiksessä. Tytöt saivat ehkä itselleen odottamattoman suuren roolin, mutta jokainen heistä täytti paikkansa loistavasti. Lisäksi moni pelaaja kehittyi talvikauden aikana isoin harppauksin sekä fysiikassa että lajitaidoissa. Kaikki 15 ringissä ollutta pelaajaa pääsivät kokoonpanoon ja saivat arvokasta kokemusta Ykköspesiksestä. Näin ollen olemme valmiimpia ensi kauteen!
Haluamme kiittää kaudesta pelinjohtajiamme Jussia ja Villeä rohkeasta heittäytymisestä ja luottamuksesta meihin, Kaitsua parhaasta mahdollisesta huoltotoiminnasta, Ruthia monen ottelun pelastamisesta sekä ammattitaitoisesta kuuluttamisesta, Reissu-Leon turvallisia bussikyytejä ja Riinaa joukkueen pään huoltamisesta. Lisäksi haluamme kiittää kaikkia kotiotteluiden järjestämisen mahdollistaneita vanhempia, seuran taustahenkilöitä ja juniorijoukkueita.

Roihun naisten Ykköspesisjoukkueen puolesta
kapteenisto
Ellu, Anni & Riina