Roihun kasvatti Matias Hangasmaa Superiin

Roihun kasvatti, Matias Hangasmaa (s. -95), on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen miesten superpesikseen nousseen Haminan Palloilijoiden kanssa.

Matias pelasi Roihussa vuosina 2002-2010. Hän on pelannut ulkona lukkarin vaativalla paikalla. Tuohon tehtävään Matias sai mainion opin hänen pelinjohtajanaan (2005-2008) toimineelta, moninkertaiselta naisten itä-länsi -lukkarilta, Kirsi Lakaniemeltä.

Matias on pelannut miesten ykköspesistä kausina 2011-2017 (PuMu, Pöytyä, Joensuu, Jyväskylän Lohi) sekä viime kaudella 2017 yhden superpesisottelun (JoMa). Lisäksi hän on voittanut B-poikien Suomen mestaruuden 2013 (Hyvinkään Tahko) ja pelannut neljänä kautena 2013-2016 nuorten superpesistä (Tahko, Kitee). Valtakunnallisia itä-länsi -otteluita Matiaksella on useiden nuorempien ikäluokkien pesisleirien lisäksi sekä C- että B-junioreissa ja myös vastaava arvo-ottelu miesten ykköspesiksestä.

Matiaksen uraa on läheltä seurannut koko perhe, ja häneltä sekä lukkarivinkkejä että kannustusta on saanut pikkuveli Miika (s.-03). Hän pelaa Roihun C-pojissa ja aloittaa seurassa jo 11. kautensa kulkien Matiaksen viitoittamaa lukkaripolkua.

Matiaksen pääseminen miesten ylimmälle sarjatasolle on harvinainen suoritus helsinkiläisen poikapolun läpikäyneeltä pelaajalta. Edellinen vastaava tilanne on 1970-luvulta. Toivottavasti tämä innostaa koko seuraa ja antaa hyvää esimerkkiä etenkin Roihun poikapuolelle.