Naisten suomensarja kesällä 2018

Roihun tytöt ja naiset pelaavat suomensarjaa myös kesällä 2018. Roihu pelaa runkosarjassa Etelän lohkossa ja vastaan tulee uusiakin joukkueita. Etelän lohkossa ensi kesänä pelaavat Roihun lisäksi Espoon Pesis,  Fera, Rauma, Hämeenkyrön Räpsä, Janakkalan Jana, Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää, Laitilan Jyske, Loimaan Palloilijat, Pesäkarhut, Pori, Riihimäen Pallonlyöjät ja Turku-Pesis.

Ja kesällä homma kulkee näin:

Naisten suomensarjan sarjajärjestelmä 2018

Runkosarja pelataan neljässä lohkossa kaksinkertaisena sarjana.

Jatko-ottelut

Runkosarjojen jälkeen pelataan lohkojen sisäiset välierät. Runkosarjan 1. sijoittunut joukkue kohtaa runkosarjassa 4. sijoittuneen joukkueen ja runkosarjassa 2. sijoittunut joukkue kohtaa runkosarjassa 3. sijoittuneen joukkueen. Otteluparien voittajat pelaavat lohkojen loppuottelussa. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa lohkossaan paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Suomensarjan lohkovoittajista muodostetaan otteluparit (Etelä-Itä ja Länsi-Pohjoinen). Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Otteluparien voittajat nousevat Ykköspesikseen kaudelle 2019.

Kotietu ratkaistaan runkosarjan perusteella seuraavasti:

1) Sijoitus omassa lohkossa
2) Pisteet ottelua kohden runkosarjassa
3) Kolmen (3) pisteen voitot runkosarjassa
4) Voitetut ottelut ottelua kohden runkosarjassa
5) Kaikkien otteluiden juoksuero
6) Arpa

Putoaminen

Runkosarjassa lohkonsa viimeiseksi jäävät joukkueet putoavat suoraan maakuntasarjaan kaudelle 2019.