Roihun ykköspesisjoukkue jatkaa lähes samalla kokoonpanolla

Roihun ykköspesisjoukkue jatkaa lähes samalla kokoonpanolla

Pesäpalloseura Roihun 60-vuotista taival huipentui, kun  edustusjoukkue nimettiin ytimekkäästi ja pesisperinteitä kunnioittaen Roihuttariksi. Joukkueen pelinjohtajana jatkaa Jussi Haapala, kakkospelinjohtajan paikka on vielä auki.

– Joukkue on muuttunut hyvin vähän verrattuna viime vuoteen. Nopeutta saadaan lisää Liinu Turpelan myötä ja lyöntivoimaa tuo Teea-Kaisa Vikiö, joka korvaa lopettaneen Erika Haapalehdon, kertoo Jussi vähäisistä muutoksista. Kehittymistä ja sitä kautta muutosta omaan peliin tarvitaan, mikäli sarjapaikka ykkösessä halutaan säilyttää. Viime kesän analyysin pohjalta joukkueelle on luotu harjoittelun painopisteet ja pelaajat ovat näihin haasteisiin hyvin tarttuneet.

 – Joukkue on sitkeä ja motivoitunut harjoittelemaan ja sitä kautta kehitystä saadaan aivan varmasti. Jo nyt syksyn aikana pelaajat ovat kehittyneet kovasti monella osa-alueella. Emme hae aktiivisesti lisävahvistusta, mikäli joukkueen terveystilanne pysyy hyvänä eikä mitään odottamatonta muutosta nykypelaajistoon tule, Jussi jatkaa.

 Joukkue ei ole vielä itselleen virallista tavoitetta määritellyt, mutta yksittäisten pelaajien kommenttien perusteella tavoitteet ovat korkeammalla, kuin sarjapaikan säilyttämisessä.

 -Joukkueemme on nuori ja jos nämä nuoret saadaan pysymään sitoutuneena Roihuun, niin ainakin pelaajiston puolesta ei ole estettä nousta korkeimmalle sarjatasolle parin vuoden päästä, Jussi itse arvioi.

 Jussi Haapala empi hetken omaa jatkoa viime kauden jälkeen, mutta loppujen lopuksi päätös oli helppo.

 – Kun pelaajat ovat itse motivoituneita ja heiltä saatu palaute oli hyvää, niin oli helppo päätös jatkaa. On huippua vetää treenejä porukalle, joka ottaa innolla ”kaiken” vastaan.

 Ensimmäinen koitos ja mittari siitä missä mennään, on edessä tammikuussa, kun joukkue kohtaa harjoitusottelussa superpesisjoukkue Kirittäret.

 – Kirittärillä on harjoitusringissä paljon pelaajia ja luulen että Nalle antaa nuorille näyttöpaikkaa juuri meitä vastaan. Harjoituspelit ovat tärkeitä ja palvelevat montaa eri tavoitetta enkä tietenkään voinut kieltäytyä Kirittärien harjoituspelikutsusta. Arvioidaan sitten pelin jälkeen oliko vastus meille sopiva, Jussi hymyilee.

Roihuttaret kaudella 2018

Vilma Haapala, Anni Haukkamaa, Anni Heino, Camilla Höglund, Catharina Höglund, Riina Kallio, Tilda Palola, Maria Ritola, Kirsti Salo, Aliisa Torkkel, Liinu Turpela, Aino Vapaavuori, Nina Vertanen, Salla Vertanen, Tea-Kaisa Vikiö, Elina Wallenius.

Tutustu joukkueeseen tarkemmin täällä: https://roihu.fi/joukkue/