Pesäpalloa italialaisittain

Pesäpallon ilosanomaa vietiin jälleen maailmalle, kun Roihu järjesti italialaisille vaihto-oppilaille tilaisuuden tutustua pesäpalloon ja Roihuun. Viikin Norssissa on reilun viikon vaihdossa noin 20 italialaista opiskelijaa. He ovat kotoisin Pohjois-Italiasta läheltä Milanoa koulusta nimeltä Itis Castelli. Italilaiset opiskelijat ovat urheilupainotteisessa koulussa ja sen puitteissa tutustuvat moniin uusiin urheilulajeihin, kuten amerikkalaiseen baseballiin. Suomalainen pesäpallo heille ei kuitenkaan ollut tuttua.

Uuden lajin kokeilu ja sen tuoma innostus heijastui italialaisten otteissa heidän ensimmäisissä pesäpalloharjoituksissaan. Osa oli googlettanut ja katsonut Youtubesta pätkiä huippupesäpallosta jo etukäteen. Myös vieressä harjoitelleet Roihuttarien ja B-tyttöjen pelaajien suoritukset saivat italialaisten silmät pyöristymään.

Pesäpalloon tutustuttiin kopittelemalla pareittain sekä lyömällä ryhmissä. Italialaisten jalkapallokulttuuri näkyi jo kopitteluissa, kun moni yritti ottaa pesäpalloa haltuun jalalla. Muutaman kirpaisun ja mustelman jälkeen he kuitenkin oppivat nopeasti käyttämään räpylää ”pallon taltuttamiseen”.

Lyöminen oli hauskaa, vaikka huteja taisi tulla enemmän, kuin osumia. Osumasta lyöjä kuitenkin palkittiin aina spontaanein suosionosoituksin. Toisten kannustaminen ja tsemppaaminen olivatkin harjoituksissa jatkuvasti läsnä.

Uudet kokelaat innostuivat pesäpallosta siinä määrin, että olisivat jääneet mielellään pelaamaan. Ensi kerralla saatetaan siis nähdä Itis Castelli, Italia vs Viikin Norssi, Helsinki.