B-tytöille historiallinen halli-SM-pronssi!

Pääkaupunkiseudun yhteisjoukkueelle pesäpallon B-tyttösuperin historiallinen halli-SM-pronssi

Helsingin Roihun ja Espoon Pesiksen vahvimmista pesäpallolupauksista kasattu B-tyttösuperjoukkue on antanut myrkyvaroituksen kesän B-tyttösupersarjaan ja voittanut tänään Porissa pelatussa B-tyttösuperin halli-SM-lopputurnauksessa pronssia.

Etelästä ei ole Suomen pesäpallokentillä tavattu odottaa kovimpia vastuksia, mutta nyt etelän tyttöjen ja naisten pesäpallotilanne näyttää paremmalta, kuin vuosiin.

Tytöt selvittivät tiensä halli-SM-lopputurnaukseen voittamalla alkuturnauksessaan kaikki pelit. Lopputurnauksessa Rauma oli avauspelissä parempi niukkaakin niukemmin 1-0 (2-1, 1-1), mutta siitä alkoi pääkaupunkiseudun sinisten voittoputki. 2-0 voitot Siilinjärvestä ja Kempeleestä takasivat paikan pronssiotteluun, jossa tytöt ottivat tunteikkaasta pelistä 2-0 (4-3, 1-0) voiton.

Voiton avaimena toimi jälleen kivenkova ulkopeli. Lopputurnauksen neljässä pelissä vastustajat saivat lyömällä vain 5 juoksua. Pääkaupunkiseudulla on alkamassa aivan uusi vaihe naispesäpalloilussa.

Tarkempi turnausraportti pelinjohtaja Tatulta, kunhan kotiutuvat ja toipuvat turnauksesta.