Otteluraportti: Roihuttaret-Rauman Fera 1-2 (4-2, 2-4 s.0-1)

Otteluraportti: Roihuttaret-Rauman Fera 1-2 (4-2, 2-4 s.0-1)

Roihuttaret kohtasi kaudenavausottelussaan Rauman Feran lauantaina 12.5.

Ottelun alku oli Roihuttarilta vahva esitys, vaikka vastustaja menikin ensimmäisessä sisävuorossaan johtoon 0-1. Roihuttaret vastasivat tähän omalla sisävuorollaan lyömällä kaksi juoksua; lyöjinä olivat Camilla ”Cami” Höglund ja Teea-Kaisa ”Tepa” Vikiö.

Rauma tuli vielä toisen aloittavalla tasoihin, vaikka heidän sisäpelinsä olikin melko takkuista. Tämä ei kuitenkaan lannistanut kotijoukkuetta, vaan toisen vuoroparin lopettavalla Aliisa Torkkel löi Salla Verasen kotiin ja hyvän ulkovuoron jälkeen Tepa löi jakson loppulukemiksi 4-2.

Toisen jakson alussa Roihuttaret jatkoivat hyvää ulkopeliä ja etenkin nollatilanne tehtiin Feralle vaikeaksi. Muutamat vaihtoyritykset torjui etukenttä paloin tai vähintään haavoin. Toisen vuoroparin aloittavalla kotijoukkueen konkari Kirsti ”Kipa” Salo löi läpi kolmospesästä ja vei joukkueensa johtoon 1-0. Salla Vertasen tullessa lyömään oli yllätysoton paikka ja Kipa toi Roihuttarille toisen juoksun. Tilanteessa 2-0 jatkettiin puolentoista vuoroparin verran, kunnes Feran kärki Jasmin Andersen löi läpi kolmosrajasta ja kiersi kunnarin. Heti tämän jälkeen Andreasen pääsi kirmaamaan harhaheiton turvin kotiin tuoden pelin tasoihin. Toinen jakso ratkesi ykköspesälle suunnattuun harhaheittoon, jolla Feran Vilma Heinola ja Tiina Andreasen juoksivat kotiin.

Supervuoropariin siirryttäessä Roihuttarilla oli vain yksi tavoite: voitto. Sisävuorossa juoksua ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, joten ulkovuoroon siirryttäessä tilanne oli vielä kutkuttavasti 0-0. Roihuttaret hoiti hienosti Rauman kärjen kentällemenoyritykset ja piti kolmospesän tyhjänä. Kahden palon tilanteessa Rauman lyöjät olivat vähissä ja juoksu oli lyötävä. Rauman Jemina Akkanen löi viimeisellä lyönnillään kolmosrajaleikkurin ja kiersi tyhjään kenttään kunnarin kruunaten Raumalle otteluvoiton.

Kotijoukkueen palkitut: 2. Kirsti Salo, 1. Aliisa Torkkel

Vierasjoukkueen palkitut: 2. Heini Viitanen, 1. Vilma Heinola

Kolmostilanteita oli molemmilla joukkueilla 16.

Yksi piste plakkarissa Roihuttaret jatkavat eteenpäin ja seuraava ottelu onkin jo sunnuntaina 20.5 kotikentällä Roihuvuoressa klo 13.00 ja tuolloin vastaan asettuu Joensuun Maila. Tervetuloa kannustamaan Roihuttaret kohti seuraavia pisteitä ja voittoja!