Kuumasta Uudenmaan derbystä komea kotivoitto

Tiivistelmä ottelusta: BT1 – Tahko 2-0 (25-2, 11-2)

Uudenmaan derbyn pelikenttä: Roihuvuori.

Pelin lämpötila: Sahara.

Kotijoukkue: liekeissä kuin juhannuskokko.

Ennakkoasetelma: suurin, kaunein, tasaisin

Kuten läpi ottelun yleisöä viihdyttänyt paikallinen anteromertaranta ennen peliä totesi: vastakkain maanantai-illassa olivat alueen kaksi suurinta ja kauneinta. Roihu BT1 ja Tahko. Alkusarjan kohtaamisessa ratkaisua saatiin hakea aina kotiutuskisasta asti. Tämän ja viime kauden yhteensä neljästä aiemmasta virallisesta pelistä ei kumpikaan joukkue ollut kertaakaan onnistunut hakemaan täyttä pistepottia. Tuoreessa muistissa oli myös edelleen se musta peli viime kaudelta, jolloin Tahko onnistui suistamaan pääkaupunkiseudun tyttöjen haaveen ylemmästä jatkosarjasta Kinnarin sammakkolampeen varastamalla alkusarjan viimeisessä ottelussa pisteen liitolle.

Ottelun kulku: kuumaa koko pelin, mutta jaksojen toiset vuorot tulikuumaa

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä: tutun vastustajan vahvuudet pelattiin tiukasti pois ja heikkouksista iskettiin avausjuoksut molemmille tauluun, 2-1 emännille.

Mutta sitten oli rauta kuumaa. Elohopea pysyi kolmenkymmenen paremmalla puolella, ja lyönnit paukkuivat. 13 juoksua. Joka pelaajalle kirjattiin tehopiste, Tuittu kiersi kunniaa, hurmoshenkeä. Avausjakso ratkesi, mutta hurmoshenki jatkui. Kahteen viimeiseen vuoroon vielä 10 pinnaa lisää, Redu puhkoi takakenttää kunnarin arvoisesti. Elämänviisautta mukaillen: kun kaikki onnistuu, niin kaikki onnistuu. Paahtavassa helteessä välillä unohtui oma lyöntivuorokin, mutta sisäpeli rullasi silti.

Toiselle jaksolle kaikki tiesivät pelin hengen. Tahko tulisi sisuuntuneena taistelemaan. Niin tulikin, ja emännät joutuivat aloittavalla 0-2 tappioasemaan. Tasoittavan nimi oli kuitenkin tasoittava, koska sillä tasoitettiin peli.

Toinen vuoropari oli sitten jälleen kotijoukkueen. Hyvää kaaripeliä, jonka siivittämänä lyönnit napsuivat – 7 lisäjuoksua, ja loppupeli sujui pelaillen. Polttava auringonpaiste verotti pelaajia, ja aika ajoin pahannäköisestikin. Toivottavasti kuitenkin pahaltakaan näyttäneistä tilanteista ei jäänyt pidempiaikaisia haittoja kellekään. Toisen jakson loppulukemat 11-2.

Summa summarum & next steps: piikkipaikalta Rauman kaatoon!

Alkusarjassa Eoihu BT1 joutui selkä seinää vasten ja jatkokarsintaan, kun puhtaita kolmen pisteen voittoja ei tuntunut löytyvät edes suurennuslasilla. Kesähelteet ovat muuttaneet äänen kellossa. Neljä peliä, kolme kolmen pisteen voittoa. Tämä taas on muuttanut äänen sarjataulukossa. 9 pisteellä pääkaupunkiseudun tytöt ovat vallanneet oman jatkolohkonsa piikkipaikan! Toki Rauma ja Pori hengittävät vain pisteen perässä, mutta Pori yhden ottelun enemmän pelanneena. Keskiviikkona Mailapuistossa miteltävää kamppailua hallimestari Feraa vastaan voikin hyvällä syyllä pitää sarjan kärkikamppailuna – tervetuloa katsomoon!

Lisähuomiona peukkua maanantai-illasta on myös annettava BT2-joukkueelle, joka jatkoi koko loppusarjan kestänyttä pisteputkeaan Lappeenrantaa vastaan, taipuen vasta kotiutuskisassa.