Tyttöjen BT1-joukkue tarrasi pudotuspelipaikkaan ennen Nuorisoleiri-taukoa

Rauma – Roihu BT1 2-0 (8-2, 8-4), Jyväskylä – Roihu BT1 0-2 (1-11, 2-3)

Tyttöjen superpesiksen on ratkaisunhetket käsillä. Ylemmässä jatkosarjassa on kaksi kuuden joukkueen lohkoa, joista molemmista neljä parasta jatkaa pudotuspeleihin. BT1 aloitti sarjan hyvin, mutta kaksi perättäistä tappiota hallimestarille Raumalle tiputtivat pääkaupunkiseudun tytöt jo uhkaavasti neljännelle sijalle.

Kotipelissä Raumaa vastaa voitto oli erityisesti avausjaksolla tarjolla, mutta tilaisuus jäi käyttämättä ja juoksut tasattiin 2-2. Toisella jaksolla Rauman superpesispelaaja Tinja Töyrylä kiersi kunniaa ja Fera vei kaksi pistettä voittamalla jakson 2-1. Mailapuistossa emännät pystyivät haastamaan hallimestaria hyvin, mutta kotikentällään Fera takoi taululle lukemat 8-2 ja 8-4. Ainoa jossittelun mahdollisuus on monella pelaajalla alla ollut tuplapeliviikonloppu, mutta tämän selityksen taakse ei noilla tappiolukemilla piilouduta. Kauden ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen puhdas 2-0 tappio.

Kaksi peräkkäistä tappiota tarkoitti, että Jyväskylässä edessä olisi todellinen kuuden pisteen ottelu. Viidententä sarjassa oleva Jyväskylä olisi puhtaalla voitolla noussut tasapisteisiin ja aiheuttanut vakavan kolhun pudotuspeliunelmalle.

Yrttisuon pesäpallokenttä toi kuitenkin raikasta makua Espoon ja Roihun yhteisjoukkueen otteisiin. Erityisesti ensimmäisellä jaksolla peli oli upeaa katseltavaa. Jos Raumalla oltiin vastaantulijoita, oli Keski-Suomeen lähdettäessä tehty U-käännös. Lukemat 1-11 olivat niin komeat, että neljä Hornet-hävittäjää suoritti ylilennon Yrttisuon yli.

Toisella jaksolla sisäpeli tukkiutui lähes yhtä pahasti kuin paikallinen ABC samanaikaisten rallikisojen takia. Vahvan ulkopelin siivittämänä kuitenkin tärkeä etappivoitto lukemin 2-3 ja arvokastakin arvokkaammat kolme lisäpistettä sarakkeeseen. Erinomaisista otteista on mainittava erityisesti ykköskärki: Aino toi makoisat 5 juoksua ja löi kunnarin, Liinu hoiteli kakkostilanteen 4/5, Vilma sivalteli kakkostilanteeseen kärkilyönnein 6/6, Camilla kotiutti neljästi viidellä yrityksellä ja Tuittukin löi niin monta juoksua että yksi oli varaa kirjauttaa muiden nimiin.

Jos ennen peliä sarjataulukko tarjosi hieman kitkerän näkymän, on pistetilanne nyt vähintäänkin herkullinen: kasassa on täysi tusina! Pori johtaa sarjaa 16 pisteellä mutta yhden pelin enemmän pelanneena, Fera on toisena 13 pisteellä yhden pelin vähemmän pelanneena. Perässä 11 pisteessä hengittää Janakkala. Pudotuspeliviivaan on kuitenkin nyt helpottavantuntuinen 6 pisteen puskuri, kun ottelukierroksia on jäljellä kolme.

Seuraavana edessä on Nuorisoleiri-tauko, jonne B1- ja B2-joukkueen C-ikäiset yhdistävät voimansa muutaman nuoremman staran avittamina. Tyttösuperissa ylemmässä jatkosarjassa pelit jatkuvat maanantaina 6.8. Mailapuistossa tämänhetkistä lohkokärkeä Poria vastaan. Vieraspelissä pääkaupunkiseudun nuoret tähdet nappasivat sensaatiomaisen 0-2 voiton hallihopeamitalistista, ja Pori tullee paikalle kovalla revanssihengellä. Jatkosarjan viimeisessä kotipelissä perjantaina 10.8. on Roihuvuoressa pelissä ei enempää eikä varsinkaan vähempää kuin Etelä-Suomen herruus, kun vastaan asettuu Janakkalan Jana.