Miracle on ice? BT1 kaataa tyttösuperin sarjakärjen!

BT1 – Pori 2-1k (1-7, 1-0, 0-0, 3-2)

Miracle on ice. Ihme jäällä.

Yhdysvaltain amatöörijoukkue voittaa hallitsevan mestarin ja ennakkosuosikin, huippuammattilaisten tähdittämän punakoneen 1980 olympialaisissa ja voittaa huikeiden vaiheiden jälkeen jääkiekon olympiakultaa. Vielä 24 vuotta myöhemmin tapauksesta tehdään elokuva Miracle, ja ottelu nimetään sekä Yhdysvaltain historian sykähdyttävimmäksi urheilutapahtumaksi että parhaaksi kansainväliseksi jääkiekkotarinaksi 1900-luvulla.

Maanantai-illan tyttösuperin pelistä ei ehkä tehdä elokuvaa 2040-luvulla eikä vastustajalla tainnut olla kovin montaa ammattilaista riveissään, mutta muuten yhteneväisyys otteluiden välillä oli silmiinpistävä.

Porin Pesäkarhujen punakone porskuttaa sarjakärjessä. Pukuhuonehallin kaukalossa jää odottaa kimallellen lätkäjätkiä. Pesisottelua ei toki jäällä pelata, mutta Mailapuiston kaukalossa nyt kuitenkin. BT1 nappaa dramaattisten vaiheiden jälkeen voiton punakoneesta ja ottaa samalla jättiharppauksen kohti pudotuspelejä.

Pelin ensimmäinen jakso oli vierailijoiden. Sisäpeli aukesi, mutta valitettavasti vain Porilla. Kotijoukkueen kolmostilanteiden laskemiseen riittivät helposti yhden käden sormet. Yleisön 103 silmäparille tarjolla olikin avausjaksolla vain yhden joukkueen show: lukemat rumasti 1-7, kun Pesäkarhujen superpesiksessäkin pinnoja paukutelleet pommikoneet Pinja Arbeliuksen johdolla eivät jättäneet tilanteitaan käyttämättä.

Jäähallin koppi kuitenkin inspiroi tauolla ihmetekoihin. Lyöntipeli oli toki edelleen kaukana omasta tasosta, mutta räpylätyöskentely. Siitä tuli mieleen Dominik Hasek. Nolla päästettyä juoksua johtaa harvoin jaksotappioon, ja tällä kertaa Kiisan jatkeelle upottama vapaa riitti mailamiehen osittaisesta uinahduksesta huolimatta sarjapisteeseen.

Ei muuta kun jatkoajalle.

Supervuoro alkoi lupaavasti, kun BT1 jatkoi siitä mihin toisella jaksolla jäi ja piti Porin nollilla. Valitettavasti myös sisävuoro jatkui varsinaisen peliajan tahdissa, ja juoksujen sijaan silmissä siinsi rankkarikisa.

Porin punakoneen tykit lauloivat aloittavalla kahden juoksun arvoisesti. Tilanne alkoi jo näyttää huolestuttavalta, kun tasoittavalla kotijoukkueen kaksi ensimmäistä kotiutusta kuivuivat maaliviivalle. Sitten tuli kuitenkin Vilman vuoro laukoa. Ja hän laukoi. Jäähallin kenttä oli jäässä, mutta kentän takana virtaava oja oli nauttinut helteistä ja otti Vilman lyönnin loiskuen vastaan. Peli kunnarilla tasoihin. Heti perään Lina veti vielä jos ei ylämummoon niin ainakin merkistä väliin. Maukas voitto kotijoukkueelle.

Pistejaon sekä samaan aikaan Jyväskylän Hyvinkäästä ottaman voiton seurauksena tyttösuperin etelä-länsilohko kiristyi entisestään. Pori jatkaa piikkipaikalla, nyt 17 pisteessä, mutta jo yhdeksän peliä kymmenestä pelanneena. Rauma on toisena 16 pisteessä 7 peliä pelanneena, ja BT1 kolmantena 14 pisteellä ja 8 ottelulla. Niskassa hengittävät seitsemän ottelun ja 11 pisteen Janakkala sekä 8 ottelun ja 9 pisteen Jyväskylä. Neljä parasta etenee puolivälieriin, joissa kotietu pohjoisen ja idän joukkueita vastaan on kahdella parhaalla.

Pudotuspelipaikka on mahdollista varmistaa ylemmän jatkosarjan viimeisessä kotipelissä perjantaina 10.8., kun Janakkalan Jana saapuu Roihuvuoreen. Tule kannustamaan BT1 pleijareihin!