Otteluraportti: Rauma – Roihuttaret 0-2 ( 0-9, 1-3) 

Launtaina pelittiin Ykköspesiksen runkosarjan viimeinen kierros ja Roihuttaret matkasivat Raumalle pistejahtiin. Mahdollisuudet 3. sijaan ja jatkopeleihin olivat edelleen olemassa, mutta silti tähän peliin lähdettiin voittamaan ja nauttimaan pelistä. Pelissä annetaan kaikkemme ja pelin jälkeen katsotaan miten Joensuussa on pelattu.

Peliin lähdettiin hyvällä asenteella ja jo ensimmäisen aloittavan jälkeen tulostaululla komeili 3 juoksua Roihuttarille. Kun ulkopelissä jatkettiin tutun hyvää tekemistä, ei vastustaja päässyt yllättämään. Toisessa vuorossa onnistuttiin laajalla rintamalla ja tilanne oli jo 0-8, tästä sillasta ei vastustaja enää noussut ja jakso lopulta Roihuttarille 0-9.

Toisen jakson aloittavalla ulkopelimme piti Rauman nollilla ja vastustajan harhaheiton turvin oma juoksutili saatiin heti ensimmäisen tasoittavalla avattua, Ainon ja Ellun kiitäessä kotipesään. Kun Tepa vielä kotiutti Sallan oltiin ehkä jo turvallisen tuntuisessa 0-3 tilanteessa. Lisäjuoksuja ei Roihuttaret enää yrityksistä huolimatta jaksolla saanut, mutta ulkopeli oli rautaa eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä, vaikka kotijoukkue Fera onnistui yhden juoksun viimeisessä vuoroparissa tekemään. Pisteet siis puhtaasti Roihuttarille.

Kuten jo mainittu joukkue onnistui pelissä laajalla rintamalla, josta kertoo sekin että lähes jokainen pelaaja keräsi tilastomerkinnän. Ottelun parhaina palkittiin ykköspalkinnolla Liinu ja kakkospalkinnolla Aliisa.

Pelin jälkeen ehdittiin hetki juhlia ottelun voittoa, mutta palkintojenjaon jälkeen tieto Joensuun puhtaasta 2-0 voitosta Pöytyää vastaan tavoitti pelaajat ja pettymys oli nähtävissä kasvoilta. Joukkue otti sen mitä päätöskierroksella oli vielä otettavissa, mutta tässä tilanteessa se riitti tasapisteisiin Joensuun kanssa, joka eteni 3-pisteen voittojen vertailulla välieriin ja Roihuttarien kausi päättyi makeaan voittoon Raumasta sekä Ykköspesiksen neljänteen sijaan. Niin lähellä, mutta niin kaukana.

Roihuttaret kiittää kaikkia kauden aikana mukana olleita! Nyt on aika hetki vetää henkeä ja sitten käännetään katseet kohti uutta kautta. Roihuvuoressa pelit tietysti jatkuvat ja nyt on aika antaa tukemme junnujoukkueiden ratkaisupeleihin.
#ParempiaPäiviä