Roihu ja Kinnarin Pesis seurayhteistyöhön

Pesäpalloseurat Roihu ry Helsingistä ja Kinnarin Pesis 2006 ry Järvenpäästä ovat paiskanneet kättä yhteistyösopimuksen merkiksi. Yhteistyösopimus koskee ja kattaa Suomensarjan joukkueiden yhteistyötä sekä tarjoaa mahdollisuuden KiPen tytöille pelata Roihun B-tytöissä Nuorten Superpesissarjaa.

“Pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa on äärimmäisen tärkeää tehdä hyvää seurayhteistyötä, jotta yhdessä voimme parantaa pesäpallon tunnettuutta Etelä-Suomessa sekä laajentaa sen avulla harrastajien määriä. Yhteistyöllä haluamme luoda paremmat vaikutusmahdollisuudet alueen kaupunkeihin, jotta pesäpallon harrastus- ja kilpailumahdollisuudet olisivat mahdollisimman optimaaliset”, sanoo Roihun vt puheenjohtaja Johanna Markkanen.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoite on mahdollistaa pitkäjänteisempi yhteistyö seurojen välillä. Yhteistyön pidempiaikaisena tavoitteena on luoda yhtenäinen pelaajapolku naispesäpalloon korkeimmalle sarjatasolle saakka.

Molemmissa seuroissa on naisten ylimmän sarjatason tavoitteet asetettu korkealle. Roihussa ykköspesisjoukkueen tavoitteena on nousta naisten Superiin ja Kinnarissa Suomensarjan nousu Ykköspesikseen.

“Olosuhteista tavoitteet eivät Järvenpäässä ainakaan jää kiinni. Meille valmistuu ensi pelikaudelle uusi Juholanmäen pesäpallokenttä”, KiPen puheenjohtaja Tomi Passi kehuu Järvenpään kaupungin kädenojennusta pesäpallolle. “Seurayhteistyö tuo KiPelle laajuutta naisten suht kapeaan Suomensarjan pelaajarinkiin, joka on meille erittäin hyvä asia sekä tarjoaa tyttöpesiksessä mahdollisuuden pelata Superpesistä”, Passi jatkaa.

“Roihussa taas meillä on Suomensarjan pelipaikkaa vailla olevia junioreita ja aikuispelaajia reilusti yli yhden joukkueen verran ja yhteistyö KiPen kanssa tuokin meille lisää mahdollisuuksia tarjota kasvaville junioreille ja tavoitteellisille aikuispelaajille tarpeeksi haastavia pelejä ensi kesänä”, Markkanen kertoo. “Tottakai meillä on myös tarve rakentaa pohjaa hyvään Ykköspesisyhteistyöhön tulevia vuosia varten meidän naisten Superpesikseen nousutavoitteita ajatellen.”

Roihun ja KiPen naiset ovatkin jo harjoitelleet yhteistyötä yhteistreenien muodossa. “Keväällä sitten nähdään tarkemmin, että kuka pelaa missäkin joukkueessa. Kokoonpanot rakennetaan talven treenikauden jälkeen niin, että se tukee molempien seurojen kovia tavoitteita”, kertoo KiPen Suomensarjan pelinjohtaja Matti Pirinen.

Roihun ja KiPen yhteistyötä luotsaa valmennustiimi, johon kuuluvat Roihusta Anu Kentala, Antti Tuomainen ja Jari Cavernelis sekä KiPestä Matti Pirinen.

Lisätietoja:

Roihu ry
Johanna Markkanen
johanna.markkanen@gmail.com

Kinnarin Pesis 2006 ry
Tomi Passi
tomi.passi@jarvenpaa.fi