Roihuttarien talvikuulumisia

Kuusi talven leiriviikonloppua vietetty – reenejä, palavereja ja pelejä

Helmikuun taitteessa Roihun naisten ykköspesisjoukkue Roihuttarien talviharjoittelussa on kellotettu jo kuusi leiriviikonloppua. Toissa viikonloppuna pääpaino oli testeissä, joissa todettiin joukkueen olevan aikataulussa niin nopeus- kuin voimaharjoittelussa. Nopeuskestävyyttä mittaavassa 30 metrin juoksutestissä kellotettiin jo tässä vaiheessa talvikautta kovia yksittäisiä aikoja. Samoin kuntopallot lensivät erittäin mallikkaasti. Pelinjohtoa ilahdutti erityisesti se, että testitulokset olivat parantuneet viime kerrasta ja näin ollen syksyn kova harjoittelu on tuottanut tulosta.

Viime viikonloppuna, kuudentena leiriviikonloppuna,  harjoittelussa keskityttiin edelleen jo aloitettuun oman pelin oppimiseen ja kehittämiseen. Teemana oli erityisesti pelinomaisuus lajisuorituksissa. Leiriviikonloput sisältävät yleensä 3-5  lajiharjoitusta sekä pari palaveria. Viime viikonlopun leiri huipentui sunnuntaina kahteen harjoitusotteluun, joissa Roihuttaret pääsevät jälleen kehittämään yhteispelaamistaan.

-Leiriviikonlopuissa on pelaajilla ollut hyvä asenne ja pelit tuovat piristystä pitkän harjoituskauden keskelle. Sunnuntain otteluissa tullaan kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja ja lähdetään hakemaan tuntumaa pelaamiseen, kommentoi pelinjohtaja Tommi Nevala ennen viime viikonlopun peliputkea.

Kotka-turnaus

Sunnuntaina Kotkassa Roihuttaret kohtasivat kaksi ensi kesän vastustajaansa. Aamun pelissä vastaan asettui paikallisvastustaja Espoo, joka nousi naisten ykköspesikseen tälle kaudelle. Vaikka Espoo on uusi tuttavuus naisten ykköspesiksessä, ovat joukkueet toisilleen muuten melko tuttuja. Espoolaisten riveissä pelaa muutamia Roihulaisillekin tuttuja pelaajia aikaisemmilta vuosilta. Esimerkiksi viime vuonna Roihun ja Espoon yhteisessä B-tyttöjoukkueessa pelanneet Tuuli Kivimaa ja Reetta Lehtinen edustavat tätä nykyä Espoota. Kokemusta joukkueessa edustavat Roihussakin superpesistä pelannut Tiia Kantanen sekä Vihdissä ja Raumalla esiintynyt Marika Taanonen (os. Karhu)

Iltapelissä Roihuttaret kohtasivat aina vaarallisen Janakkalan Janan. Kovalyöntinen Jana on kokenut tulevalle kaudelle jonkin verran uudistuksia, muun muassa pelinjohtaja Toni Ojalan siirryttyä Rauman naisten superpesisjoukkueen viuhkanvarteen.

-Kesällä samassa lohkossa pelaavat Janakkala ja Espoo ovat juuri sopivia vastustajia tähän saumaan. Pelien perusteella pystytään analysoimaan omaa pelaamistamme ja samalla nähdään missä vaiheessa paikallisvastustajien peli on, toteaa pelinjohtaja Nevala.

Roihuttarien leirejä ja arkea voi seurata sosiaalisessa mediassa josta joukkueen löytää Facebookissa ja Instagramissa nimellä Roihuttaret.