Otteluraportti Roihuttaret-Mynämäki (3-2, 0-2)

Halliharkkapeli Roihuttaret-Vesattaret

Roihuttaret esittivät vahvaa peliä sunnuntaiaamuna pelatussa harjoitusottelussa.

Superpesiksessä ensi kesänä pelaava Mynämäen Vesa sai pistää ottelussa parastaan, kun Roihuttarien tehokas ulkopeli vaikeutti vierailijoiden sisäpelaamista. Kotijoukkue lähti otteluun kehittämään erityisesti ulkopelin syvyyspelaamista ja yhteispeliä, missä tänään myös onnistuttiin. Tästä osoituksena lukuisat palot vaihtotilanteista etukentän ja polttajien toimesta. Sisäpelissä pienet huolimattomuusvirheet hankaloittivat Roihuttarien lyöntipeliä.

Ensimmäisessä vuoroparissa saatiin kuitenkin juoksu aikaiseksi, kun Petra Pakkanen kotiutti kakkospuolen pussarilla Camilla Höglundin. Mynämäki vastasi Roihuttarien rynnistykseen omalla sisävuorollaan tasoittamalla tilanteen. Toisessa sisävuorossa nähtiin ensimmäisen juoksun toisinto, kun tällä kertaa Henni Kauppinen taiteili pallon kakkospussiin ja kotiin kirmasi Ella Reiman. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin tasatilanteesta 2-2. Roihuttarien kärki järjesteli ensin 2-3 tilanteen, jonka jälkeen pelinjohtaja Tommi Nevala laittoi yllätysmerkkiä päälle. Pallo jälleen kakkospussiin tällä kertaa Elina Walleniuksen lyömänä ja Aino Vapaavuoren tuomana. Vierailija Mynämäki pääsi vielä kolmannen vuoron tasoittavalla yrittämään tasoitusta, mutta Roihuttarien ulkopeli kesti vastustajan rynnistyksen.

Toisella jaksolla ottelu eteni pitkään juoksuitta, kunnes vierailijat onnistuivat kahdesti kotiutuksessa kolmannen aloittavalla. Ensin nopea Henna Nurmi toi tilanteeksi 0-1 ja hetken kuluttua Jessica Sihvonen karkasi 0-2 juoksun Roihuttarien räpylävirheen seurauksena. Omalla tasoittavallaan kotijoukkue ei onnistunut juoksutiliä avaamaan ja näin ollen jaksovoitot tasattiin.

Ottelun jälkeen kotijoukkueen kopissa päällimmäisenä paistoi tyytyväisyys toisen jakson tappiosta huolimatta. Varmaa lyöntipeliä esittänyt Teea-Kaisa Vikiö summasi ottelun seuraavasti: ”Kokonaisuutena koko ottelusta jäi hyvä fiilis. Ulkopeli oli kaikilta osin tasapainoista, eikä juurikaan räpylävirheitä nähty. Samoin sijoittumiset alkavat olla hyvällä mallilla. Kaverille ei annettu tänään mitään ilmaiseksi. Sisäpelissä emme päässeet myllyttämään oikein kunnolla missään vaiheessa, sillä mailanvarressa olimme huolimattomia. Toisaalta sisäpelissä positiivinen asia oli meidän kaaripelaaminen sekä pelirohkeus. Mahtava huomata, että peruspeli alkaa olla jo hyvässä tikissä ja pian päästään Espanjaan hiomaan tämä homma timanttiin!”

1.Jakso
1. Aino Vapaavuori 3K
2. Ella Reiman 2K
3. Camilla Höglund 3P
4. Henni Kauppinen 2P
5. Lina Olenius 2V
6. Aliisa Torkkel L
7. Petra Pakkanen 1V
8. Vilma Haapala 3V
9. Tilda Palola S
10. Teea-Kaisa Vikiö
11. Elina Wallenius
12. Katriina Luoma

2.Jakso
1. Aino Vapaavuori 3K
2. Ella Reiman 2K
3. Elina Wallenius 3V
4. Camilla Höglund 3P
5. Henni Kauppinen 2P
6. Aliisa Torkkel L
7. Petra Pakkanen 1V
8. Vilma Haapala 3V
9. Tilda Palola S
10. Teea-Kaisa Vikiö
11. Lina Olenius
12. Katriina Luoma