Roihulle seuratukea 8000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Roihun pesäpallotoiminnalle seuratukea vuodelle 2019 8000 euroa.

Tukea on haettu erityisesti seuran tuomaritoiminnan kehittämiselle ja sen nivomiselle yhteen pesiskoulutoiminnan ja junioripesiksen kanssa.

Viime vuosina tuomaritoimintamme on ollut järjestelmällistä ja olemme todella hyvin saaneet seuran junioripelaajat mukaan tuomaritoimintaan. Tuki on meille tärkeää, jotta voimme jatkossakin tarjota hyvin suunniteltua liikuntatoimintaa pesiskouluikäisille lapsille ja samalla tarjota oppimisen paikkoja tuomariuraansa aloittaville junioreille.

Johanna Markkanen, Roihun puheenjohtaja


Tulevan kesän pesiskoulu käynnistyy toukokuun puolessa välissä ja ilmoittautuminen on käynnissä parhaillaan. Seuran tuomarivastaava Anni Haukkamaa toimii tulevana kesänä myös pesiskoulun ohjaajana.

Tänä kesänä pesiskoulua ohjataan sekä Herttoniemen urheilupuistossa että Roihuvuoren pesiskentällä. Lisäksi pääkaupunkiseudulla järjestetään pienpesisturnauksia, joissa aloittelevat tuomarit pääsevät opettelemaan tuomaroinnin saloja ja hankkimaan osaamista ja rohkeutta sarjapelien tuomarointeja varten.

Anni Haukkamaa, Roihun tuomarivastaava

Tänä vuonna Roihun eri joukkueet pelaavat kesän aikana noin sata kotipeliä Roihuvuoren ja Myllypuron pesäpallokentillä. Pelejä tuomaroi hieman alle kuusikymmentä tuomaria, joista valtaosa on nuorisotuomareita.