Peliraportti: Roihuttaret – Räpsä 2-1 (11-3, 5-6, 0-0 4-3)

Roihuttaret tarjosivat kauden avausottelussa äitienpäivän kunniaksi kukkien lisäksi kentällä viihdettä koko rahan edestä. Kolmetuntinen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon kotiutuslyöntikisan päätteeksi.

Ensimmäisellä jaksolla Roihuttarien peli rullasi hienosti. Sisäpelissä toteutettiin ennakkoon sovittua suunnitelmaa, kun ensimmäisen aloittavalla ensin Elina Walleniuksen lyönti yllätti takakentän ja perään Camilla Höglund kotiutti pelissä yhteensä kuusi juoksua tuoneen Ella Reimanin. Vierailija Hämeenkyrön Räpsä ei omalla sisävuorollaan pystynyt vastaamaan tähän Roihuttarien ulkokentän nollatessa vuoroparin. Tämän jälkeen Roihuttaret pitivät sisäpelissä juoksuhanat tasaisesti auki lyöden kaksi juoksua kahdessa seuraavassa vuoroparissa.
Ensin 2A:lla Lina Olenius kotiutti Aino Vapaavuoren ja perään Aliisa Torkkel kirjautti lukemiksi 4-0 hienolla välilyönnillä. Vierailijat onnistuivat omalla vuorollaan kaventamaan tilannetta, mutta seuraavassa vuoroparissa iski jälleen kotijoukkue Teea-Kaisa Vikiön ja Oleniuksen toimesta. Viimeisessä vuoroparissa Roihuttaret kaunistelivat lukemia yksittäisillä lyönneillä sekä Vikiön puhkaistessa kolmospuolen kolmen juoksun arvoisesti. Ulkopelissä pallot tarttuivat varmasti räpylään, mikä takasi kotijoukkueelle ensimmäisen jakson voiton ja samalla kauden ensimmäiset sarjapisteet.
Toisella jaksolla vierailijat tulivat sisälle vahvasti lyöden heti alkuun kaksi juoksua. Kotijoukkueen tehokas ulkopeli hieman herpaantui, sillä vaihtoja ja kotiutuksia annettiin helpoilla räpylävirheillä. Tämän seurauksena vierailijat karkasivat 3A:lla 1-5 johtoon. Kahdessa viimeisessä vuoroparissa Roihuttaret aloittivat kirin, joka ei kuitenkaan aivan riittänyt ja näin ollen vierasjoukkue vei jakson lukemin 5-6.
Supervuoroparissa kotijoukkue päätti lähteä hyökkäämään heti sisältä, mutta muutamien merkkivirheiden ja lyöjien loppumisen seurauksena juoksut jäivät tekemättä. Näin ollen ulos lähdettiin ”selkä seinää vasten”. Ulkopeli saatiin palautettua ensimmäisen jakson tasolle juuri oikeaan aikaan. Kolmostilanteista huolimatta Räpsä ei onnistunut paikkaansa käyttämään ja voittojuoksu jäi haaveeksi.
Kotiutuslyöntikilpailussa Roihuttaret onnistuivat kolmesti kotiutuksissaan. Räpsä onnistui omalla vuorollaan vastaamaan tähän ja näin mentiin toiselle kierrokselle. Kolmesta parista Roihuttaret saivat aikaiseksi yhden juoksun Oleniuksen kotiuttaessa Vapaavuoren. Räpsä ei omalla vuorollaan juoksuihin pystynyt ja näin ollen voitto kotijoukkueelle.
Vuoristoratamaisesta ottelusta huolimatta Roihuttarien leirissä oltiin tyytyväisiä kahteen pisteeseen ja erityisesti asenteeseen, millä voitto tänään saatiin. Varsinkin joukkueen sitkeys ja pelirohkeus ratkaisuhetkellä sai pelinjohtokaksikolta kiitosta.
#whendoestepaland
Tarkkasilmäisimmät katsojat todistivat pelin loppupuolella erikoista episodia Vikiön poistuessa pukuhuoneeseen kesken supervuoroparin. Mistään loukkaantumisesta (fyysisestä tai henkisestä) ei kuitenkaan (Twitter-kohusta huolimatta) ollut kyse, vaan pitkäksi venynyt ottelu aiheutti työmatkalle lähteneelle Tepalle harmaita hiuksia ja kiireen lentokentälle. Onneksi huoltajamme Oskari Reiman tarjosi auttavan kätensä ja tehokkaan kaasujalan ja Tepa saatiin ajoissa koneeseen.
Palkitut:
1. Ella Reiman 1. Nea Koskela
2. Elina Wallenius 2. Mikaela Pihlajamäki