Otteluraportti Espoo-Roihuttaret (4-1, 2-4, 0-4)

Lauantaina 18.5 Roihuttaret kohtasivat tunteikkaassa paikalliskamppailussa Espoon pesiksen. Peli oli täynnä sekä ylä- että alamäkia, mutta lopulta sitkeän asenteen ansiosta kaksi pistettä ja voitto metroderbyottelusta lähti Roihuttarien matkaan.

Ottelu alkoi nihkeästi Roihuttarien osalta ja joukkue jäi juoksuitta ensimmäisessä sisävuorossa. Kotijoukkue Espoo sen sijaan onnistui kotiutuksissa kahdesti siirtyen johtoon. Roihuttaret onnistuivat avaamaan juoksutilinsä vasta kolmannessa vuoroparissa kun Anni Heino puhkaisi kakkosrajan ja löi Henni Kauppisen kotiin. Ensimmäisen jakson juoksut jäivät kuitenkin tähän ja Espoo vei jakson nimiinsä 4-1.

Ensimmäisen jakson huolimattomuus- ja ajatusvirheitä lähdettiin parantamaan toiselle jaksolle. Heti ensimmäisissä sisävuoroissaan molemmat joukkueet tekivät yhdet juoksut. Roihuttarien juoksusta vastasivat Teea-Kaisa Vikiö lyöden ja Lina Olenius tuoden. Tämän jälkeen ulkopelit kestivät ja tilanne oli pitkään 1-1. Kolmannessa vuoroparissa Espoo siirtyi johtoon tehden yhden juoksun. Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Roihuttaret tasoittivat ensin tilanteen kun Aino Vapaavuori toi vapaataipaleella 2-2 juoksun. Pian tämän jälkeen Teea-Kaisa löi upeasti omalla lyöntivuorollaan kotiin Camilla Höglundin ja Elina Walleniuksen ja Roihuttaret johtivat 2-4 viimeiseen ulkovuoroon lähdettäessä. Espoo ei saanut tehtyä tarvittavia juoksuja, ja supervuoro oli valmis alkamaan.

Tässä vaiheessa Roihuttaret päättivät, että kaksi pistettä sekä otteluvoitto viedään Helsingin puolelle, ja niinhän siinä kävi että Espoo pidettiin nollilla ja itse tehtiin erityisen hienolla läpilyönnillä peräti 4 juoksua kun Lina kiersi ottelun päätteksi kunnarin.

Palkitut:
2 palkinto: Ella Reiman
1 palkinto: Lina Olenius

Ensi viikonloppuna pelataankin taas koko rahan edestä Roihuvuoressa, kun lauantaina vieraaksi saapuu Nurmo ja sunnuntaina Vaasa. Molemmat pelit pelataan klo 14.00. Tervetuloa katsomaan!