Roihun B-tytöt B-tyttösuperin ylempään jatkosarjaan

Roihuttaret B-tytöt ovat varmistaneet jatkopaikan ylempään tyttösuperin jatkosarjaan ensimmäisinä kaikista sarjan Suomen joukkueista.

B-tytöt ovat saavuttaneet ensimmäisen etapin kauden rohkeista ja korkealle asetetuista tavoitteista ja raivanneet tiensä B-tyttösuperin ylempään jatkosarjaan! Tämä varmistui tiukkojen tarkastuslaskelmien jälkeen, joita kopissa räknättiin heti keskiviikon Tahko 2 -pelin voiton varmistuttua.

Tähän B-tyttövuoteen lähdettiin Roihun osalta pienemmällä pelaajarosterilla, kuin edellisillä kausilla, jolloin Espoo-yhteistyön kautta meillä oli pelikentillä jopa kaksi B-tyttöjoukkuetta. Tälle vuodelle joukkue uudistui ja nuoreni merkittävästi, kun moni viime vuoden sarjan kärkikahinoissa taistelleesta joukkueesta kasvoi yli-ikäisiksi tai Espoo-yhteistyön päätyttyä siirtyi muihin joukkueisiin. Tämä kausi on Roihuttaret B:ssä treenattu ja pelattu pitkälti Roihulaisin voimin ja pääosin ensimmäistä B-vuotta iältään olevin pelaajin.

”Hyvän tuloksen taustalla on pelaajien kova sitoutuminen ja päivittäinen työnteko jo syksystä alkaen. Siihen huutoon on hyvä vastata seuran puolelta myös sillä, että parhaat B-ikäiset pelaajat saavat vastuuta Ykköspesiksessä ja kasvavat pelaajina B:n pelejäkin ajatellen”, analysoi alkusarjan tuloksiin tyytyväinen ykköspelinjohtaja Matti Pirinen.

Hallikisoista sisua taskuun

Kevään halli-SM-kisat jätti lopputulokseltaan joukkueelle muruja hampaankoloon ja siitä sisuuntuneina loppukevät päätettiin tehdä entistä enemmän töitä ja näin on tehty. Kun liiton tähdistökokoelmat julistivat yksilöiden pelijuhlaa, me päätimme keskittyä joukkueena kehittymiseen ja yhdessä pelaamisen kehittämiseen.

”Toinen iso tekijä alkukauden vireeseen on ollut viikon mittainen harjoitusleiri Espanjassa huhtikuussa, jossa pääsimme harjoittelemaan huippuolosuhteissa juuri sopivaan aikaan kohtuullisen aikaisin alkaneeseen sarjakauteen nähden”, Pirinen pohtii.

Ensi maanantaina pelataan vielä tiukka ottelu Tahko 1 vastaan ja sen jälkeen ylempi jatkosarja pyörähtää käyntiin parin viikon tauon jälkeen. Siinä välissä joukkue pelaa Suomensarjan ja Ykköspesiksen pelejä ja treenaa tavoitteellisesti, sillä nyt ne tosipelit vasta alkaa.

”Jatkosarjan peleihin pitää lähteä yhtä aikaa nöyrästi mutta päättäväisesti, sillä vastaan asettuu leirivuosien ikäluokan mitalijoukkueita ilta toisensa perään. Jokaisessa pelissä pitää pystyä pelaamaan taitotasonsa ylärajoilla”, Pirinen linjaa.

Roihuttarien tämän kauden B-tytöissä pelaavat:

Ella Reiman, Salli Palola, Tilda Palola, Ira Vehman, Lina Olenius, Loviisa Laulainen, Tiia Schleifer, Viivi Keränen, Meri Hämäläinen, Saaga Markkanen, Ellen Kentala, Netta Vuojärvi, Rosa Salminen, Aino-Linnea Ritari

Pelinjohto ja valmennus:  Matti Pirinen, Anu Kentala, Henna Salmela
Fysiikkavalmennus ja huolto: Topi Perälä